N. 6 august 1941, Târgoviște, jud. Dâmbovița. Provine dintr-o familie care l-a dat literaturii române pe poetul Grigore Alexandrescu. Traducător. Critic literar, dramaturg, prozator, exeget al lui Ion Luca Caragiale. Absolvent al Facultății de Filologie, Universitatea din București. Muzeograf în etnografie, ulterior editor la Editura Tineretului, Editura Eminescu și Editura Levant (pe care a și înființat-o). Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Brașov, din 2009. Traducător din franceză a peste 20 de lucrări semnate de Émile Faguet, Edmond About, Alexandre Dumas, Paul Feval, Jules Lermina, George Sand, Chateaubriand, Jules Michelet etc. A ințiat și organizat evenimente culturale, a făcut parte din jurii ale concursurilor literare. A debutat în 2002 la Editura Levant cu piesa de teatru Arthur magicianul, comedie, urmată în 2003 de Interesul poartă fesul!, în care este exploatat universul creației lui Caragiale. Lucrarea Caragiale în Orient-Expres a fost votată una dintre cele mai bune lucrări de critică și istorie literară din România de Dan C. Mihăilescu în topul Cultura 2009 inițiat de publicația Evenimentul.
OPERA: Interesul poartă fesul!, comedie (2003); Calul dracului. Povestioare și istorioare erotice și pitorești, antologie de texte caragialiene (2007); Caragiale în exil sau Mitică și nenea Iancu la Berlin, roman documentar, în coautorat cu Olga Rusu (2006); Caragiale în purgatoriu (2007); Caragiale în Orient-Expres, „povestiri, bârfe și taclale din lumea lui nenea Iancu” (2009, reed. 2012); Arthur magicianul, comedie (2002), Frankyleaks.2011.RO, comedie (2012), Văcuța doamnei O’Connor, pamflet (2016). A antologat poeme eminesciene în volumul Dorința (1999) și texte ale lui I.L. Caragiale în volumul Calul dracului (2007).
REFERINȚE CRITICE: B. Crăciun, D. Crăciun-Costin, Dicționarul scriitorilor români de azi, Iași: Porțile Orientului, 2011; Dan C. Mihăilescu, Stelian Turlea, Ștefan Borbely, Alexandru Călinescu, Toma Grigorie, Daniela Petroșel, Iulia Blaga.